TOIMITUSEHDOT

YLEISET SOPIMUSEHDOT

Näiltä sivuilta voitte tilata edullisia renkaita yrityksenne autoihin ja työkoneisiin tai edelleen myytäväksi. Rengaskauppias.fi on palvelu, joka on tarkoitettu auto- ja rengasalan ammattilaisille sekä muille yrityksille. Tätä palvelua ei ole tarkoitettu yksityisille kuluttajille. Meiltä voivat tilata kaikkia, mutta kaikkia tilaajia tullaan pitämään kaupallisina toimijoina.

SOPIMUKSEN SOLMIMINEN

Rengaskauppias.fi sivuston ylläpidosta vastaa Jukka Saikkonen Ky (3269044-8) joka toimii myös tuotteiden ensisijaisena myyjänä. Ylläpitäjällä on oikeus siirtää internetpalvelun kautta tai muuten saatu tilaus kolmannelle osapuolelle samoin ehdoin yksipuolisella ilmoituksella.

Sopimussuhde myyjän ja ostajan välillä katsotaan syntyneeksi, kun ostaja tilaa tuotteita Internet-palvelun kautta, sähköpostitse tai puhelimitse, silloin kun ostaja on antanut tarvittavat tiedot tuotteiden toimittamista varten. Tilaukset Internet-palvelun kautta tai puhelimitse ovat sitovia, eikä ostaja voi perua niitä tilauksen jälkeen. Sopimuksen synnyttyä astuvat voimaan tällä sivustolla esitetyt maksu-, toimitus- ja takuuehdot sekä muut ehdot. Tässä sopimuksessa ostajalla tarkoitetaan tilauksen tehnyttä asiakasta ja myyjällä tuotteet ja palvelut kulloinkin toimittavaa yhtiötä. Ostaja sitoutuu maksamaan ja vastaanottamaan tilaamansa tuotteet. Ostaja sitoutuu maksamaan myös toimituksesta syntyvät muut kustannukset, kuten rahtikulut. Myös virheellisten tuotteiden palautuksesta aiheutuneet rahtikustannukset ovat ostajan vastuulla. Kaikkia ostajia pidetään elinkeinonharjoittajina sekä ammattilaisina, ja he itse vastaavat tilaamiensa tuotteiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä sekä soveltuvuudesta käyttötarkoitukseen. Myyjä ei milloinkaan vastaa jonkin tuotteen soveltuvuudesta johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen. Tähän sopimukseen ei voida soveltaa mitään säännöksiä tai lakeja, jotka koskevat tavaroiden myyntiä yksityisille kuluttajille. YK:n kauppakonventiota CISG ei voida milloinkaan soveltaa tähän sopimukseen. Tähän sopimukseen sovelletaan aina ensisijaisesti myyjän kotipaikan lakia.

TOIMITUSEHDOT

Myyjä sitoutuu toimittamaan ostajan tilaamat tuotteet ostajan antamaan osoitteeseen 30 päivän kuluessa tilauksesta. Yleensä toimitusaika on 4-7 arkipäivää. Ostaja voi myös noutaa tuotteet meidän varastolta jos näin erikseen sovitaan. Näillä sivuilla esitetyt tuotteiden hinnat ovat kappalehintoja ilman arvonlisäveroa ja rahtikuluja. Toimitusehdolla vapaasti meidän varastolla Imatralla tai vaihtoehtoisesti vapaasti kolmannen osavupuolen varastolla. Tilattaessa internetpalvelun kautta laskee järjestelmä rahtikulut tilaukselle. Myyjällä on oikeus perua tilaus kokonaan tai osittain ilman erikseen ilmoitettavaa syytä. Tällöin myyjä palauttaa ostajan jo maksamat varat.

RAHTIHINNAT SUOMESSA.

Nouto meidän varastolta: 0 EUR.
Pieni lähetys 1-4 ha rengasta tai muuta: 48 kg 48 EUR
Ka-renkaita 1-4 kpl tai muuta 1 eurolava max 350 kg: 149 EUR
Ka-renkaita 5-8 kpl tai 1 FIN lava max 750 kg: 245 EUR
Isotoimitus. Rajaton määrä: 290 EUR
Rengasrunkojen nouto pinnoitukseen: 0 EUR

ARVONLISÄVERO

Kaikki näillä sivulla esitetyt hinnat ovat ilman arvonlisäveroa, ALV 0 %. Mikäli ostaja on Suomesta lisätään kulloinkin voimmassa oleva arvonlisävero hintaan. Kun tilaus suoritetaan rengaskauppias.fi internetsivuston kautta laskee järjestelmä automaattisesti arvonlisäveron tilaukselle. Toimitettaessa tuotteita muualle kuin Suomeen sijoittautuneelle asiakkaalle, joka on oikeutettu yhteisöhankintoihin, arvonlisäveroa ei yleensä lisätä hintaan. Myös siinä tapauksessa kun tilaus on siiretty kolmannelle osapuolelle joka toimittaa tuotteet suoraan ostajalle Suomen ulkopuolelta on toimitus veroton. Verottoman toimituksen edellytys on, että ostajan ALV-numero on voimassa toimitushetkellä ja että ostajan ilmoittamat osoitetiedot sekä yhtiön nimi täsmäävät ilmoitettuun ALV-numeroon. Tarkistamme aina ennen toimitusta asiakkaan ALV-numeron voimassaolon. Jos asiakas on antanut virheellisen ALV-numeron, toimitusta ei suoriteta, ennen kuin ostaja on antanut oikean ALV numeron tai maksanut kulloinkin sovellettavan arvonlisäveron osuuden kauppahinnan päälle.

MAKSUEHDOT

Kaikki tuotteet maksetaan pankkisiirrolla etukäteen tai käteisellä toimituksen yhteydessä, ellei muuta sovita. Ennakkoon maksetut tilaukset toimitetaan aina ensitilassa.

RAHOJEN PALAUTUS

Myyjä palauttaa ostajan jo maksamat rahasuoritukset vain, jos myyjä ei pysty toimittamaan jotakin tuotetta 35 päivän kuluessa maksun saapumisesta. Palautettavan rahamäärän päälle ei makseta korko- eikä muita kuluja missään olosuhteissa. Jos kauppa on peruuntunut myyjän aloitteesta tai toimista johtuen, ostajan jo maksamat varat palautetaan ostajalle täysimääräisinä. Takuun piiriin kuuluvan virheen yhteydessä ei palauteta tuotteesta maksettua hintaa, vaan virheellinen tuote vaihdetaan uuteen vastaavaan.

TAKUU JA PALAUTUSOIKEUS

Kaikissa meiltä ostetuissa renkaissa on valmistajan takuu; kuitenkin korkeintaan 180 päivää toimituspäivästä. Mikäli tuotteessa havaitaan käyttäjästä johtumaton virhe, se voidaan vaihtaa uuteen vastaavaan. Takuun nojalla vaihdettavista renkaista veloitetaan kuluneisuuden mukaan niin, että käyttämättömän tai alle 1 mm kulunut rengas vaihdetaan uuteen ilman lisämaksua. Muuten perimme vaihdon yhteydessä asiakkaalta osan renkaan hinnasta renkaan kuluneisuuden mukaan. Renkaan kuluneisuus mitataan täysipintaisesta renkaasta nollatasoon, ei kulutuspinnan pohjaan. Henkilöautoissa renkaissa nollataso on 4 mm kulutuspinnan pääurien pohjasta ylöspäin ja kuorma-auton renkaissa nollataso on 8 mm kulutuspinnan pääurien pohjasta ylöspäin. Työkoneiden sekä maatalouskoneiden renkaita pidetään nollatasoon asti kuluneina silloin, kun kulutuspinnasta on jäljellä alle puolet alkuperäisestä. Nollatasoon tai sen alle kulunutta rengasta ei katsota takuun piiriin kuuluvaksi. Tasapainotusongelmia ei katsota takuun piiriin kuuluvaksi viaksi. Asiakkaan tulee olla yhteydessä renkaat asentaneeseen korjaamoon. Takuu ei kata asennusvirheistä johtuvia vikoja, esimerkiksi renkaan jalkaosan lohkeamisia. Takuu ei myöskään kata tilanteita, jolloin rengasta on käytetty renkaan tyypille sopimattomalla tavalla tai ylikuormitettu. Takuu rajoittuu virheellisen tuotteen vaihtoon uuteen vastaavaan ainoastaan yhden kerran. Takuu ei korvaa välillisiä tai muita mahdollisia kustannuksia. Takuu ei myöskään kata rahtikuluja – ne veloitetaan asiakkaalta voimassa olevan hinnaston mukaan. Asiakas voi välttää ylimääräiset rahtikulut, kun viallisen tuotteen vaihto suoritetaan uuden toimituksen yhteydessä. Takuu koskee vain uusia renkaita sekä pinnoitettuja renkaita. Muilla tuotteilla ei ole takuuta tai vaihto-oikeutta. Vientimenettelyyn asetetuilla tuotteilla ei ole takuuta eikä palautusoikeutta. Ostaja ei voi missään olosuhteissa perua jo hyväksymäänsä tilausta ja vaatia rahojen palautusta tai hinnan alennusta. Ostajan katsotaan hyväksyneen tilauksen silloin, ostaja on ottanut tavarat vastaan.